Tanden bleken hoe en wat?
Uw tanden laten bleken kan op verschillende manieren zoals u wellicht eerder gelezen heeft, enkel is de duurste behandeling niet altijd de beste keus! Neem nu de tandenbleek sets van Shiny White, deze sets geven een prima resultaat voor weinig geld. En het mooiste? Het kan gewoon gemakkelijk vanuit huis!

Waardoor worden mijn tanden minder wit?
De manier waarop u leeft, heeft veel invloed op de kleur van uw tanden, drink en rookt u veel? Dan heeft u waarscheinlijk minder witte tanden dan iemand die dit niet doet. Ook suikers en andere zuren producten zijn niet goed voor uw tanden, en dus ook niet voor de kleur hiervan. Dit komt omdat het glazuur van uw tanden verkleurt bij overmatig gebruik van enkele van deze producten, wat weer reflecteert in minder witte tanden.

Hoe wit worden mijn tanden?
Hoe wit uw tanden worden, hangt af van de persoon. Als u vanaf kinds af aan al geen witte tanden hebt gehad, zult u dat door bleken ook niet bereiken. Het beste resultaat haalbaar zou zijn om terug te gaan naar uw oorspronkelijke kleur tanden.

Levenslang resultaat?
De duur van het resultaat hangt af van uw manier van leven, gemiddeld zult u voor 2/3 jaar resultaat zien, afhankelijk van uw levensstijl. Mocht u veel roken of drinken(thee, rode wijn etc.) zult u minder lang kunnen genieten van het resultaat dan mensen die dit niet doen. Dit is dus helemaal afhankelijk van uw zelf.

Hoe veilig is het?
Sinds 2012 mogen enkel tandartsen tandbleekproducten met meer dan 0,1% waterstofperoxide verkopen. Tandartsen mogen deze pas mee naar huis geven als de behandeling bij hun in de praktijk is gestart. Bij de tandarts word uw tandvlees goed beschermd door een goed passend en op maat gemaakt bitje. Soms is het mogelijk dat er blaren ontstaan, of kan er toch schade aan het glazuur ontstaan. Dit hangt allemaal af van de hoeveelheid waterstofperoxide. Na de behandeling is het ook van belang 2/3 uur niets te eten, gezien het glazuur van uw tanden nog erg zacht is.