Je tanden bleken en benieuwd of je daarna meteen weer kunt eten en drinken? We adviseren je in ieder geval om daar 2 – 3 uur mee te wachten. Op die manier krijgen je tanden na het bleken de kans om zich volledig te herstellen, zodat ze weer de optimale bescherming bieden tegen de verschillende voedingsstoffen.

Vermijd overmatige kleurstoffen

Daarnaast adviseren we je de rest van de dag nog even op te passen met overmatige kleurstoffen. Water kun je ook tijdens de eerste 2 – 3 uur alweer drinken. Het is verstandig om de rest van de dag nog even voorzichtig te zijn met koffie en thee. Drink ook nog niet te snel cola of rode wijn en pas op met bijvoorbeeld rode kool of tomatenketchup. Na een dag kun je gewoon weer eten en drinken wat je wenst, wat dat betreft kun je veilig en eenvoudig je tanden bleken voor een stralende glimlach.

Een dag niet roken na het tanden bleken

Ben je een roker? Het is uiteraard een goed idee om daar helemaal mee te stoppen, al realiseren we ons dat dit niet zo eenvoudig is. Na het tanden bleken is het in ieder geval van belang om de eerste 24 uur niet te roken. Op die manier voorkom dat je dat het roken meteen tot aanslag kan leiden na het tanden bleken.