Wanneer we onze tanden bleken kan het zijn dat het tandvlees wat zal irriteren of de tanden gevoelig worden. Dat heeft te maken met de reactie van onze tanden en de gevoeligheid voor middelen van buitenaf. Dit kan zowel bij onze producten als die van de tandarts gebeuren, het is dan verstandig om het tanden bleken iets rustiger aan te pakken.

Gevolgen van tanden bleken

Het tanden bleken heeft invloed op onze tanden, deze worden er mooi wit van. Houd er daarnaast rekening mee dat een te grote hoeveelheid bleekgel kan leiden tot een (lichte) irritatie van het tandvlees. U merkt dat aan een rode kleur en eventuele gevoeligheid. Het is dan verstandig het tanden bleken even wat terug te schroeven of minder bleekgel te gebruiken. Op die manier voorkomt u dat u meer last zal krijgen van geïrriteerd tandvlees of zelfs tandvlees dat een beetje wit zal gaan kleuren. De effecten zijn gelukkig totaal niet schadelijk.

Oplossing en veilig bleken

Zelf u tanden bleken en daar op een veilige manier mee omgaan? Het is verstandig om bij gevoelige tanden wat minder bleekgel te gebruiken, het bitje minder lang te gebruiken of meer tijd tussen de sessies te nemen. Op die manier kunt u veilig uw tanden bleken met de producten van Shiny White. Deze zijn uitvoerig getest en voldoen aan de voorwaarden die de EU daaraan stelt.